Draga mea Vama Veche

Off..Vamă Veche, Vamă Veche..din an în an ești tot mai nouă. Astăzi am citit în ziar că ca nu vei mai fi sat, ci stațiune turistică. Gata, ești oficial o doamnă. Nu mai ești acea domnișoară naturală, puerilă pe care o abordau tinerii fără prejudecăți, acea emblemă a libertății. Ușor, ușor ai crescut, te-ai modernizat, te-ai tunat, ce să mai… Dar nu vei rămâne nici așa..te vei schimba și mai mult, îți vor dispărea gândurile hipiote..păcat! Asta se întâmplă când te bucuri de așa o faimă ca a ta. Trebuia să-ți păstrezi principiile. Până la urmă nu e vina ta, draga mea Vamă, ci a oamenilor pe care îi găzduiești…

Eu îți mulțumesc pentru anii tinereții petrecuți la tine. Erai fată bună pe atunci. Erau corturi pe toată plaja, cântece de chitară, focuri de tabără, nudiști la care nu se uita lumea ca la extratereștrii, coca cola avea un preț decent, nu erau hoteluri cu o sută de euro camera, erau oameni diferiți, dar frumoși.
Și știu că sunt generații înaintea mea care te-au găsit și mai frumoasă: virgină, sălbatică..
Cu toate astea eu tot mă întorc la tine mereu. Ce-i drept, de fiecare dată spun gluma aia cu: ‘s-a stricat și vama…’. Ne parcăm rulota în curtea unei femei în vârstă, îmbrăcată mereu într-un capot înflorat, d-ăla bătrânesc (deși este probabil cea mai bogată femeie pe care eu o cunosc) și chiar dacă nu ne mai distrăm ca altă dată, tot ne bucurăm de muzica de la terase, de nisipul tău, de apa mării, de unii oameni…cred că ne alimentăm bucuria cu aminitiri, de fapt.
Draga mea Vamă, ma bucur ca te-am cunoscut înainte să devii celebră!

O sa atașez câteva poze preluate după boredpanda.com, făcute de Cosma Alexandru. Sunt extrem de frumoase și surprind atât Vama Veche, cât și Vama Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *