Tyulenovo – liniște, mare, stânci, peisaj minunat

Prima oprire după ce treci de Vama Veche trebuie să fie Tyulenovo. Este un sat micuț cu câteva case, câteva vile și mai nou hoteluri. Are circa 60 de locuitori, dar vara ajunge la vreo 200.
Să vă spun din capul locului că nu are plajă cu nisip. Poti să te întinzi pe faleza situată la câteva zeci de metri deasupra apei, pe iarba uscată de soare. Poți să faci snorkeling, alpinism pe stâncă cu cădere liberă în apa mării, sărituri de la înălțime în apă, mers pe sârmă deasupra mării, sau, dacă nu ești genul extrem, poți să stai la restaurant să savurezi un bol cu scoici la un preț mai mult decat decent și să te bucuri de peisaj.

Tyulenovo

Noi am luat micul dejun aici și am platit 50 lei pentru o supă cu scoici, un bol cu scoici, o porție de cartofi prăjiți cu brânză, o omletă, un frappe și un espresso. Aproape incredibil, nu? Acum să nu vă imaginați că a fost cel mai bun frappe din lume…

M-am gândit să fac poza după ce am mâncat jumătate
Noi aici mâncăm și pentru locul de joacă
Miticuții

Să vă spun ce-am mai găsit pe net despre Tyulenovo:
Tyulen înseamnă focă. Cică, în vremuri demult apuse, aici își făceau veacul o grămadă de foci. Înainte se numea satul secerii, dar datorită focilor, disparute între-timp, se numește acum Tyulenovo.
Și am mai găsit că de aici au extras prima dată bulgarii petrol. Pe câmpul dintre Shabla și Tyulenovo încă se găsesc rezervoare, care din ce am găsit pe net, sunt folosite și în prezent.

Distanța de la Vama Veche la Tyulenovo este de 38 km și cazare găsiți pe booking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *