Cu rulota pe plajă, cea mai frumoasă vacanță în Grecia

Am fost în Grecia de multe ori, am “vânat” cele mai cunoscute plaje, am căutat cele mai turcoaz ape, am străbătut mulți km cu mașina, cu farryboatul, cu avionul pentru a vizita unele insule, fiecare cu farmecul ei, bineînțeles. Peste tot mi-a plăcut câte ceva și știu sigur că nu o să-mi ajungă viața asta să pot vedea tot ce mi-aș dori din această țară.
Cea mai mare surpriză a fost vacanța aceasta, pe brațul Sithonia. De data asta nu am căutat locul, ci experiența. Am vrut să facem ceva diferit, să fie super relaxare și mega distracție pentru copii…și am ales să închiriem o rulota pe plajă într-un camping. Pe brațul acesta sunt foarte multe campinguri, noi am ales Thalatta Camping, dar sincer vă spun că nu mai știu după ce criterii am făcut selecția. Cert e ca ne-a plăcut!
Vacanța în camping este total diferită. Am constatat că este și destul de scumpă, dar asta e altă poveste.

Noi am avut o rulotă pe care am vândut-o anul trecut ( găsiți articolul aici ), dar mi-am amintit cât de mult le plăcea copiilor să se joace în rulotă, să doarmă, să mănânce..și din cauza asta am rezervat o rulotă pe plajă în Grecia.

Când am ajuns în camping copiii dormeau, așa că am parcat mașina, am scos bagajele, am inspectat rulota și ne-am bucurat de liniște. Când s-au trezit, amândoi au început să plângă că nu le place, că ei nu vor la plajă, că nu vor să intre în rulotă, că vor acasă…după 10 ore de mers cu mașina, ei voiau înapoi acasă. Noroc cu peisajul din jurul meu că m-a făcut zen și n-am plâns și eu cu ei. Până la urma s-au calmat, au mâncat câte ceva și să vezi distracție în rulotă..parcă ajunseseră acasă unde își doreau 30 minute mai devreme. Am mers și la plajă, ne-am plimbat prin camping, am mâncat la unul din restaurantele de-acolo, am ieșit să vedem stelele și marea înainte de culcare..a fost minunat până la urmă. În ultima zi Kira a plâns că plecam acasă..ar fi vrut măcar o zi să mai stăm.

Programul nostru zilnic era cam așa: dimineața mergeam la piscină până la prânz când era oră de aqua gym și dansam cu Kira în apă, la prânz, dacă reușeam să-i culcăm, dormeau în rulotă, dacă nu, plecam cu mașina să ne plimbăm și adormeau sigur, după-amiaza mergeam la mare. În fiecare seară era proiectat un desen animat în greacă în zona de joacă și stăteam și p-acolo în jur de o oră sau până ne goneau ţânţarii în rulotă. Aveam aer condiționat în rulotă, dar nu a fost nevoie să-l pornim. Am stat mereu cu geamurile deschise și adierea vântului era suficientă. Noaptea trebuia să mai închidem din geamuri pentru că se facea destul de frig.

În camping găseai de toate: erau 3 restaurante, piscină pentru adulți și piscină pentru copii, supermarket, loc de joacă, sală de forță, beach bar, teren de tenis, biciclete de închiriat și diferite cursuri de aqua gym, pilates, yoga etc.

Citind programul ăsta zilnic, probabil vă întrebați ce ne-a plăcut așa mult? Răspunsul exact nu-l știu..cred că apropierea de natură a contat cel mai mult, faptul că petreceam 90% din zi afară, că nu aveam niciun program de respectat, nicio lista cu obiective pe care să le bifăm, atmosfera din camping, multitudinea de copii care alergau printre corturi și rulote, cerul plin de stele…nu știu…totul…

Muntele Athos, vedere de pe plaja campingului

Costurile la camping sunt destul de mari, totuși. Dupa un calcul final am ajuns la concluzia că a fost mai scump decât o vacanță all inclusive în Turcia, adică am plătit 92 eur/noapte/rulota, fără mâncare, fără transport.

Chiar și-asa noi am vrea și anul viitor să repetăm experiența. ❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *