Cu rulota și copiii

La un moment dat, titlul acesta era una dintre propunerile pentru numele blogului. Când am cumpărat rulota mi-a venit ideea paginii online. Am tot căutat informații despre călătoriile cu rulota și am observat că nu foarte multi părinți aleg să călătorească astfel. Abia dupa prima ieșire cu rulota am înțeles de ce.

Nu vreau să vă grăbiți să trageți concluziile și să vă fac sa nu-i oferiți copilului o vacanță de rulotist, așa că o să încep cu plusurile dintr-o excursie cu rulota.

În primul rând, copiii sunt înnebuniți după rulotă. Le place să se joace în ea, să caute în toate dulapurile, să-și pună jucării…nu știu..e o bucurie mereu să stea în ea. E căsuța lor pe roți. Știți cum se joacă în căsuțele alea de plastic? Cam așa fac și în rulotă, doar ca parca cu mai mult entuziasm.

În al doilea rând, copiilor le place să petreacă timp afară, iar vacanța cu rulota asta înseamnă: te trezești de dimineață și ești nevoit să ieși afară. La hotel mai stai cel puțin încă o oră până ieși pe ușă, mai pierzi vremea la tv, mai stai să-ți alegi hainele, să îmbraci copiii…eh, cu rulota, te trezești direct cu nasul afară, în pijamale. Sau cel puțin așa e la noi. Niciunul dintre copii nu are răbdare în rulotă să fie îmbrăcat. Știu ei că doar o ușă micuță îi desparte de mult doritul „afară”. Și asta până la urma nu e rău. Cel mai bine pentru ei este să stea afară, doar ca trebuie să fii tu mereu pregătit psihic, să-ți iei gândul că mai poți să lenevești în pat ca la hotel. Deci, daca vrei sa te conectezi cu natura, vacanta cu rulota sigur o sa fie pe gustul tau.

Casuta lor pe roti

La capitolul minusuri aș enumera următoarele:
1. timpul petrecut în mașină până la destinație este mai mare, deci mai mult mai dificil de gestionat cu copiii. Viteza maximă cu care se circulă este de 90km/h. Dacă mai bate și vântul sau drumul e prost trebuie să mergi și mai încet. Și copiii în mașină știți cu toții cum stau.
2. o ușoară lipsă de intimitate, dacă vorbim de campinguri. Știți la ce ma refer: dușuri, toalete, mult timp petrecut afară la câțiva metri ceilalți. Dacă mergeți cu copii mici e și mai distractiv. Andrei nu a înțeles niciodată de ce trebuie să stea în pătrățelul nostru de pământ din camping. De ce să nu meargă și pe la ceilalți, să vadă cum își petrec timpul, ce mănâncă..?!, dar asta e valabil si pentru cort. Conteaza foarte mult sa stii ce e mai important pentru tine.

Vedeti ce mandra e?!

Una peste alta, călătoritul cu rulota nu este chiar pentru toată lumea. Eu vă recomand să închiriați mai întâi o rulotă, plecați cu ea până la mare, la munte, unde vreți voi, și abia apoi gândiți-vă să vă cumpărați una. Și dacă vă gândiți că faceți economie călătorind cu rulota, faceți calculele înainte. De exemplu, o noapte într-un camping din Grecia costa cam 25 euro ( cu rulotă, mașină, curent, 2 adulți). Și dacă vrei sa stai la hotel, prețurile pornesc de la 30 euro/noapte. Păi dacă adaugi consumul ridicat al mașinii ( la noi a crescut cam cu 4%) pentru că trage rulota, ajungi să platesti la camping ca la hotel. Repet, trebuie sa alegi ce ti se potriveste tie si familiei tale.
Despre off camping nu am vorbit pentru că rulota noastră nu e pregătită pentru așa ceva, deci nu am încercat să campăm astfel.

Noi pana la urma am vandut rulota. Ne-am promis ca o sa cumparam una cand vor fi copiii mai mari si vor sta mai linistiti in masina pe distante mari. Pana atunci vom cumpara un cort mare, in care sa incapem toti. Astfel, speram sa fim mai flexibili si sa ne bucuram de si mai multe vacante in mijlocul naturii. Va promit un articol si despre excursiile cu cortul dupa ce adunam mai multa experienta.

Aa…sa va spun si cui am vandut-o: unei familii cu copii un pic mai mari decat ai nostri care ne-au marturisit ca, astfel, si-au indeplinit un vis, acelasi vis pe care l-am avut si noi acum un an. Speram sa se bucure de cat mai multe calatorii cu ea.

Un răspuns la „Cu rulota și copiii”

  1. Salut lili. Si pentru noi e un vis . Deocamdată am inceput cum zici si tu cu un cort mare. Foarte mare. Poate peste vreo 2 ani sper sa avem si rulota…..pana atunci o ardem cu cortu. Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *