Bratislava, cu mașina, cu copiii – se poate!

De când călătorim cu doi copii nu prea ne mai bucurăm de bilete low cost cu avionul. Oricât ar fi oferta de bună, dacă înmulțești cu patru ajungi la un preț măricel. Plus că nu mereu reușim să băgăm tot ce ne trebuie în bagajele de mână, nu mai avem dreptul nici la căruț gratuit…și toate astea ne fac să plecăm mai des cu mașina. Doar că apare problema distanței. Știți cum e cu copiii în mașină: ca să nu ajungi nervos la destinație trebuie să faci plimbări scurte și cât mai animate. Noi încercăm să călătorim mai mult cu mașina, pe distanțe tot mai lungi din mai multe motive. De când merge Kira la grădiniță e mai mult bolnavă decât sănătoasă și nu ne-am încumetat să cumpărăm bilete la avion. Cu mașina putem pleca oricând, plus că putem lua cu noi tot ce ne trece prin cap: medicamente, biciclete, jucării etc.. Copiii sunt mai mari acum, Kira nu mai vomită la fiecare drum plus că mai apelam la controversatul YouTube când nu mai au răbdare. Știu..nu e bine, le facem creierii praf, bad mom! În fine, așa am reușit să ajungem și la Bratislava.
Am plecat vineri la prânz din București, pe la ora 20 am ajuns la Hunedoara, unde ne-am și cazat o noapte pentru că dimineață voiam să vedem Castelul Corvinilor . Am rezervat un apartament pe Booking, foarte ieftin și drăguț, 97 lei, două dormitoare și living. De dimineață, după ce ne-am trezit, am vizitat castelul. Merită văzut, este superb. Pun câteva poze să va faceți o idee, deși cred că toată lumea îl știe.

Apoi am plecat mai departe către Bratislava. Am mai făcut pauze scurte la benzinării, au mai dormit copiii, s-au plictisit și de YouTube, daca puteți crede așa ceva, am mai oprit să mâncăm și pe la ora 17 am ajuns în Bratislava. Conform Maps din București faci cam 11 ore până în Bratislava.
Bratislava este frumoasă, micuță, curată, cu centru istoric, cu restaurante, cu magazine de suveniruri, cu castele, nouă ne-a plăcut. Am stat două nopți pentru că am ajuns după-amiază și am vrut să ne și relaxăm un pic. Ne pregăteam pentru drumul de întoarcere de minim 11 ore în mașină. Ideea e că Bratislava se poate vizita toată într-o zi. Noi am stat o zi jumătate și am mers de trei ori în centru, am vizitat și castelul Bratislava și castelul Devin, care e un pic mai departe față de centru, dar ai ce face și mai multe zile dacă nu te grăbești. La fel de bine poate fi încadrată într-un circuit de genul Budapesta-Bratislava-Viena. Noi însă am văzut și Budapesta și Viena și așa că am dedicat un weekend doar Bratislavei.

Pe biciclete
Castelul Bratislava
Poarta lui Mihail
Man at work. Andrei este bodyguard ul meu periculos

Aici am închiriat un apartament cu un dormitor și living foarte aproape de centru. Cazarea nu este așa scumpă în Bratislava precum în Viena, de exemplu. Noi am dat 135 euro pentru două nopți, iar în Viena costă cam 100 euro pe noapte camera.
Lângă Castelul Devin am găsit o mini grădină zoologică unde copiiilor le-a plăcut mult. Au primit mâncare să hrănească animalele, s-au jucat într-un părculeţ, ar fi putut să tragă cu arcul dar nu s-au încumetat. Eu am fost fascinată de bufniţe. Erau prinse de picior să nu zboare, dar nu erau ținute în cușcă. Aveau o falsă impresie de libertate. Știu..și mie îmi era milă de ele, dar totuși m-am bucurat să le văd așa de aproape. Pun pozele să înțelegeți ce spun.

la MiniZoo
The look
Isi rotea capul 360°
Castelul Devin

Ce mi-a mai plăcut la slovaci…?! Erau multe familii care mergeau pe biciclete, adică și copiii aveau biciclete și mergeu frumos pe marginea drumului. Într-o pădure de la marginea orașului am văzut și traseu marcat pentru mountain bike. Mi-au plăcut tramvaiele pentru că erau noi și curate. Lui Andrei i-au plăcut și mai mult. Nu era aglomerat. Orașul are un aer liniștit și boem. Din România până în Bratislava am mers doar pe autostrada. #șieu

2 răspunsuri la „Bratislava, cu mașina, cu copiii – se poate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *